Primăria Botoșani a alocat din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei clubului de handbal masculin Magnum Botoșani, care nu a strâns niciun punct în ultimul sezon din Liga Națională

Finanțarea acordată de Primăria Botoșani, una nerambursabilă, a fost acordată în baza Legii 69/2000 și este destinată „promovării sportului de performanță”, potrivit botosaneanul.ro

Magnum Botoșani, echipă care a evoluat în Liga Națională în sezonul trecut, a înregistrat o remiză și 27 de înfrângeri în cele 28 de partide disputate în sezonul trecut. Unicul punct obținut a fost retras din cauza unei penalizări.

Pentru finanțare au fost depuse 7 proiecte, iar unul dintre ele a aparținut clubului FC Botoșani, care a jucat în play-off-ul sezonului trecut din Liga 1.

Totuși, clubul patronat de Valeriu Iftime s-a clasat pe locul 2 și nu a obținut finanțarea pentru că, potrivit președintelui comisiei de evaluare Bogdan Buhăianu, „sumele colectate din vânzarea de bilete nu trebuie să depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la FC Botoșani s-ar depăși”, scrie sursa citată.

Situație fără precedent la Botoșani

O situație bizară, având în vedere că, în sezonul trecut, toate competițiile sportive au fost afectate de pandemia de coronavirus, iar toate meciurile s-au disputat fără spectatori începând din luna martie.

„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Ei părerea mea, trebuiau să vorbească unii cu alții, pentru că acele cluburi mai mici nu se încadrează la performanță. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică”, a explicat Daniel Botezatu, membru în comisie.

Echipa de fotbal din Botoșani, care a obținut rezultate importante în ultimii ani și chiar a reprezentat România în Europa League, și-a manifestat dezamăgirea printr-o postare pe Facebook: „Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogradat cu zero puncte din 28 de meciuri.”

Suma totală alocată de Primăria Botoșani pentru sport este de maximum 1 milion de lei, iar toată suma va reveni clubului de handbal Magnum Botoșan.