Guvernul va forța investițiile în infrastructură anul acesta și-a stabilit deja câteva priorități în ceea ce privește lucrări majore, în mai multe zone ale țării, arată date guvernamentale. De altfel, cifrele alocate anul acest pentru Ministerul Transporturilor sunt cele mai mari din istorie și depășesc 11,6 miliarde de lei, cu 55% mai mult decât în 2018.

Lucrurile au început să se miște în domeniul infrastructurii rutiere. Ministerul Transporturilor va primi anul acesta 11,66 miliarde de lei, adică cu 55% mai mult decât în 2018. În 2019 statul va plăti 362 milioane de lei pentru realizarea Golden Gate-ului peste Dunăre, proiect care are o
valoare totală de 2 miliarde de lei, potrivit unor date guvernamentale.

Pentru anul 2019, proiectul de buget include investiții în infrastructura de transport de 5,6 miliarde de lei. Cel mai important proiect este Podul de la Brăila care va beneficia de cei mai mulți bani, respectiv 362,84 milioane de lei.
Un alt proiect pe care Guvernul îl vrea realizat cât mai repede este Autostrada Transilvaniei care va beneficia de 164,4 milioane de lei, iar Autostrada Sebeș-Turda va avea un buget de 160 de milioane de lei.

Pentru proiectele care încep anul acesta, cum ar fi drumul expres Craiova-Pitești, propunerea bugetară este de 151 milioane de lei. Alte proiecte prinse în buget pentru 2019 mai sunt și următoarele: Autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada de Centură București, Centura Bacău care include primii kilometrii de autostrada din
Moldova, dar și pasajele de pe centura Capitalei și Centura de Sud a Timișoarei.

Dacă Ministerul Transporturilor se ține de proiectele prezentate, mai ales că bugetul le permite, atunci România va intra, în sfârșit, pe un făgaș normal, apreciază specialiștii guvernamentali.