Fără mască de la 1 iunie? Prefectul Capitalei a spus clar

Totodată, acesta a amintit și scenariile în care masca nu este obligatorie în momentul de față. De exemplu, nu suntem obligați să purtăm mască atunci când facem efort intens la sală sau când alergăm în parc.

Legat de scenariul luat în calcul pentru 1 iunie, Alin Stoica a subliniat că „sunt diverse scenarii care se discută în comitetul interministerial și care se pot aplica până la 1 iunie”.

„Putem spera la acest scenariu. Sunt diverse scenarii care se discută în comitetul interministerial și care se pot aplica până la 1 iunie. Unul dintre ele este acela ca persoanele vaccinate să nu mai fie obligate să poarte masca de protecție atunci când se întâlnesc în spații închise, cum ar fi biroul”, a declarat prefectul Capitalei.

Bucureștenii pot avea parte de măsuri de relaxare

Anterior, prefectul Capitalei a anunțat că CNSU urmează să se întrunească pentru a intra în vigoare scenariul verde. Alin Stoica a mai spus că sălile de spectacol vor putea funcționa la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior.

„Ieri (marți – n.r.) am scăzut sub 1,5 la mie. Înseamnă că în 48 de ore, CNSU urmează să se întrunească și să se intre în noul scenariu verde.

Asta înseamnă că în sălile de spectacol o să poată funcționa cu capacitate de 50%, la restaurante în interior la fel se poate funcționa cu 50%.

Se pot deschide spectacole drive-in unde să fie într-o mașină trei persoane sau s-ar putea face spectacole în aer liber cu maximum 300 de spectatori”, spus Alin Stoica.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea