Senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat constant să poarte masca de protecție, iar ultima situație în care a fost implicată i-a adus probleme mari. Mai exact, aceasta a primit un avertisment de la conducerea Senatului României pentru nepurtarea măștii de protecție și comportament neadecvat.

În acest context, Diana Șoșoacă a contestat averismentul primit și totodată, susține că a fost căutată de mai mulți politicienți inclusiv deputați USR PLUS, foști senatori, dar și judecători.

Potrivit declarațiilor făcute de senatoare, aceștia ar fi contactat-o telefonic și au rugat-o să facă o contestația la Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO). 

Totodată, senatoarea susține că cei careu au sunat-o au menționat că ce i s-a întâmplat este un precedent periculos pentru întreaga scenă politică și este pentru prima oară în ultimii 31 de ani când un senator este pus într-o astfel de situație.

Diana Șoșoacă, contactată de judecători, senatori, dar și deputați

„Pe mine nu mă interesează această sancțiune pentru că nu mă afectează, însă am primit nenumărate telefoane din partea unor foști senatori, deputați, judecatori, din partea partidelor politice, inclusiv USR, să mă roage să fac această contestație întemeiată, deoarece este un precedent periculos pentru toată clasa politică. Este pentru prima dată în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator”, a declarat Diana Șoșoacă.

De menționat este faptul că, acțiunile senatoarei Diana Șoșoacă vin după ce, la finalul lunii aprilie Biroul Permanent al Senatului a decis să o sancţioneze pe aceasta, după scandalul în care aceasta a fost implicată la şedinţa Comisiei Juridice din 13 aprilie.

Mai exact, în ședința respectivă erau analizate sesizările depuse de reprezentanți PNL la adresa Dianei Şoşoacă.  În acest context, Comisia a întocmit un raport, pe baza căruia conducerea Senatului a dispus sancționarea senatoarei cu avertisment scris, pe care aceasta nu l-a primit foarte bine, considerând că este nevinovată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea