Odată încheiată zgomoteca mediatică legată de începutul de an școlar, e momentul să redevenim raționali. Toată lumea s-a defulat înjurând ministerul și ministra, nimic nou aici, e soarta fiecărui ministru la început de an școlar. Și Einștein al miniștrilor dacă ar fi, tot i s-ar reproșa ce nu s-a făcut în ultimele milenii.

Realitatea însă se va vedea peste 2-3 săptămâni: dacă nu va fi o explozie de cazuri înseamnă că ministerul și ministra trebuie felicitați, chiar dacă azi vi se pare că au dat-o în bară. Dacă se va dovedi, pe teren și nu prin ziare, că va fi un dezastru, atunci crucificați guvernul și ministra.

Nu uitați: un ministru se dovedește bun sau rău prin ceea ce semnează, nu prin ceea ce dă din gură. Datul din gură, cu sau fără rost, e ceea ce fac parlamentarii, nu miniștrii.

Între timp am doar o sugestie: faceți zid în jurul copiilor și nu-i intoxicați cu spaimele și fricile voastre. Ajutați-i să înțeleagă și să fie disciplinați și dați-le încredere în ei la început de an școlar.

PS: tocmai am primit un mail de la școala din Germania a copiilor mei: dacă merg la școală fără mască pleacă urgent acasă și ne și luăm o amendă de ne merg fulgii.