Katherine Losse, fost angajat la Facebook pe un job de comunicare, spune că cei care se ocupă de suportul reţelei pot accesa contul oricărui utilizator cu o parolă universală, scrie The Guardian.

Katherine Losse, care a fost până de curând cea care i-a scriis discursurile lui Mark Zuckerberg, averrtizează că utilizatprii Facebook ar trebui să se îngrijoreze în ceea ce priveşte datele lor private şi mai ales să le publice pe Facebook, cu atât mai mult cu cât reţeaua a lansat recent noua opţiune "Graph Search".

Ce este cel mai înfricoşător nu este neapărat că Facebook poate accesa o serie de date personale ci faptul că ştie şi parola utilizatorilor, iar ce e mai grav este că majoritatea userilor folosesc aceeaşi parolă şi pentru alte site-uri pe internet, cum ar fi chiar conturi de paypal sau parola de securizare 3D a cardurilor bancare.

Venezuela: O membră a guvernului se luptă cu spionajul de pe Facebook

O membră a guvernului Venezuelei, ţară care i-a oferit azil politic fostului consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden, le-a cerut utilizatorilor reţelei sociale Facebook să îşi închidă contul pentru a evita ca acestea să fie folosite în scopuri de spionaj, transmite AFP.

‘Compatrioţi: închideţi-vă conturile de pe Facebook, pentru că, fără să ştiţi, aţi lucrat gratuit ca informatori ai CIA. Uitaţi-vă la cazul Snowden’, a scris ministrul afacerilor penitenciare, Maria Iris Varela, pe contul său de Twitter.

Ea le-a îndemnat pe victimele ‘spionajului ‘ să depună plângere şi să ceară o ‘indemnizaţie corespunzătoare’ pentru acest prejudiciu, astfel încât să ‘doboare economia’ Statelor Unite.

Snowden este blocat de peste două săptămâni în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova şi a cerut azil politic în peste 20 de ţări dintre care majoritatea l-au refuzat. Trei state latino-americane – Venezuela, Nicaragua şi Bolivia – s-au declarat dispuse să îl primească.

Numeroase incertitudini planează asupra modului în care fugarul, căutat de Washington pentru spionaj şi rămas invizibil după plecarea sa din Hong Kong, pe 23 iunie, ar putea să ajungă în ţara sa gazdă.