Facebook continuă să fie o enigmă pentru mulţi utilizatori care nu s-au dovedit a fi destul de curioşi pentru a cerceta fiecare opţiune a site-ului. Astfel, mulţi nu ştiu că în secţiunea “Messages” există un tab denumit “Other” unde primesc mesaje de la persoane pe care nu le au în lista de prieteni. Utilizatorii nu sunt notificaţi atunci când primesc aceste mesaje aşa că unele pot fi acolo de ani buni.

O altă funcţie, pe care probabil mulţi nu o ştiu, permite utilizatorului să afle cine s-a logat în cont fără permisiunea sa. Pentru a afla acest lucru trebui mers la “Settings”, sub folderul “Security” (colona din stânga sus) există linkul "Where You're Logged In. Aici utilizatorul poate vedea toate acesările contului, atât de pe desktop, cât şi de pe mobil.

La adresa www.facebook.com/us utilizatorii Facebook au acces la istoricul lor şi al partenerului. Dacă nu se află într-o relatie sau nu a setat acest lucru atunci este redirecţionat către secţiunea “About” a contului.

Un alt lucru util de ştiut despre Facebook este transmiterea de fişiere via Messenger. În fereastra de chat există o rotiţă în colţul dreapta sus. Aici există opţiunea “Add files” care permite încarcarea de fişiere din calculator.