Facebook a anunţat că setarea de confidenţialitate denumită "Who can look up your Timeline by name?/ Cine poate vizualiza Timeline-ul tău" după nume va fi eliminată în curând.

Această setare permitea altor utilizatori să îţi găsească Timeline-ul căutând după numele tău. Setarea nu mai este atât de utilă pe cât era la început, iar în prezent există metode mai bune pentru a-ţi seta contul, spun cei de la Facebook. Această opţiune a fost eliminată la utilizatorii care nu o foloseau încă din luna decembrie a anului trecut, iar acum cei care încă o au sunt anunţaţi de Facebook că nu va mai fi de actualitate.

Eliminarea acestei setări are ca scop îmbunătăţirea rezultatelor de căutare ale Graph Search, conform lui Michael Richter, Chief Privacy Officer. El a mai declarat că prin intermediul setărilor de confidenţialitate pot controla în continuare cine vede informaţiile lor.

Michael Richter a anunţat că în următoarele săptămâni cei care îşi ţin conturile publice pentru toată lumea, vor primi notificări care să îi informeze de faptul că postările lor pot fi vizualizate de oricine, inclusiv persoane necunoscute, dar şi în ce mod se pot face eventualele schimbări.