Postările care îi determină pe utilizatori să „eticheteze un prieten” par populare pentru că se folosesc de algoritmii Facebook pentru a determina prioritizarea acelor postări în mai multe fluxuri de știri. Compania declară că postările care solicită ajutor, sfaturi sau recomandări persoanelor, cum ar fi strângerea de bani pentru caritate sau solicitarea de consultanță, nu vor fi afectate de actualizare.

Facebook a revizuit și a clasificat sute de mii de postări și folosește inteligența artificială pentru a detecta diferitele tipuri de momeală de angajament. 

Editorii și alte companii care utilizează tactici de „engagement bait” în postările lor ar trebui să se aștepte ca raza de acțiune (reach) a acestora să scadă. 

Între timp, paginile care distribuie în mod repetat acest tip de conținut vor vedea mai multe scăderi semnificative în ceea ce privește acoperirea. Administratorii de pagini trebuie să continue să se concentreze asupra postării unor povestiri relevante și semnificative care nu utilizează tactici de “engagement bait”.

SURSA: startupcafe.ro