Cea mai mare rețea de socializare din lume a înlăturat, de asemenea, 5,4 milioane de articole tip ”hate speech” și 65,6 milioane de articole cu conținut indecent.

Noile date au fost prezentate în cel mai recent raport al Facebook.

Reprezentanții Facebook spun în raport că au fost realizate progrese în ceea ce privește detectarea conținutului de tip ”hate speech”, a violenței grafice și a altor încălcări a regulamentelor sale, chiar înainte ca utilizatorii să aibă posibilitatea de a le vizualiza și a le raporta.

Astfel, în perioada aprilie-septembrie 2018, Facebook a detectat prin propriile sisteme, o cantitate dublă de conținut tip ”hate speech”, comparativ cu cele șase luni anterioare.

Aceste aspecte au fost evidențiate săptămâna aceasta, în al doilea raport al Facebook de întărire a standardelor comunității.

Acesta vine la scurt timp după ce un raport exploziv al New York Times detalia eforturile făcute de Facebook de a minimiza importanța și de a distrage atenția de la gestionarea ineficientă a știrilor false și a propagandei rusești, apărute în cadrul platformei de socializare.

În ultimul său raport, Facebook a anunțat că a dezactivat peste 1,5 miliarde de conturi false, comparativ cu 1,3 miliarde din perioada anterioară de șase luni, majoritatea conturilor fiind creeate mai degrabă din rațiuni financiare decât cu scopul de a dezinforma opinia publică.

Totodată, conform Facebook, 99,6% din conturile false au fost identificate prin mijloace proprii și înlăturate înainte să poată fi vizualizate de utilizatori.

În jur de 23 de milioane de articole cu conținut violent sau explicit au fost șterse de pe site, în creștere de la 4,6 milioane, comparativ cu semestrul anterior.

”Nu numai că am devenit mai buni în descoperirea conținutului negativ, dar am început să ștergem și mai mult din el”, a declarat Guy Rosen, vicepreședintele Facebook pentru product management.

Gigantul american a înlăturat 8,7 milioane de postări ce conțineau nudidate cu minori și exploatarea sexuală a copiilor.