Utilizatorii Facebook au cerut în nenumărate rânduri gigantului social media să introducă un buton “Dislike” (“Nu îmi place”), însă acest lucru nu s-a întâmplat şi probabil că nu se va întâmpla prea curând. Cei de la Facebook testează însă un buton care se va numi “Sympathize” (a compătimi, a se arăta înduioşat).

Majoritatea utilizatorilor Facebook s-au întâlnit cu o situaţie în care unul dintre prieteni avea un status precum “Astăzi se împlineşte un an de la moartea căţelului meu”. Mulţi dau “Like” la astfel de statusuri, dar se poate interpreta că “le place” că a murit căţelul. Noul buton “Sympathize” va rezolva genul acesta de situaţii.

Numărul utilizatorilor români ai reţelei de socializare Facebook a ajuns, la ora actuală, la 6,6 milioane, dintre care 95,03% şi-au setat oraşul din care provin, arată datele cuantificate de facebrands.ro, site care monitorizează paginile create pe Facebook pe plan local. Conform sursei citate, cei mai mulţi utilizatori ai serviciilor puse la dispoziţie de către portalul de socializare provin din Bucureşti, cu aproape 1,4 milioane persoane (22,3% din total), urmaţi de cei din Cluj-Napoca (240.040 persoane, 3,83%) şi din Iaşi (240.000 persoane, 3,83%).