Facebook a ameninţat că va da în judecată firma de marketing USocial, care vinde prieteni în reţeaua de socializare, în cazul în care nu încetează încălcarea regulilor platformei.

Facebook a cerut USocial să înceteze să mai ajute membrii reţelei să încalce termenii şi condiţiile site-ului prin obţinerea de profituri de pe urma profilurilor lor. În reacţie, USocial a fost de acord să îşi modifice practicile, însă a anunţat că nu îşi va desfiinţa serviciile.

Facebook a trimis o serie de somaţii legale către USocial prin care arăta că modul în care operează această firmă îi încalcă regulile privind drepturile în cadrul reţelei prin trimiterea de mesaje nesolicitate, utilizarea de instrumente web pentru a ajunge la anumite pagini, obţinerea de date de identificare în reţea şi accesarea de conturi care nu aparţin firmei.

Clienţii USocial apelau la companie pentru a-şi creşte numărul de prieteni şi contacte de pe Facebook şi Twitter.Pe site-ul de microblogging Twitter, se pot cumpăra 1.000 de contacte la preţuri începând de la 58 de euro. Cel mai mare calup de prieteni comercializat de USocial are 100.000 de persoane.

USocial s-a apărat în faţa acuzaţiilor formulate de Facebook precizând că nu a trimis utilizatorilor mesaje nesolicitate şi nici nu a folosit instrumente web pentru a colecta informaţii din profilurile acestora.

Cu toate acestea, în reacţie la somaţiile legale primite, USocial a anunţat că va şterge informaţiile de conectare în reţea şi va înceta să mai vândă prieteni pe Facebook. În plus, compania a publicat o notă pe site-ul său menţionând că nu are o legătură de asociere cu Facebook. USocial a mai menţionat că ar putea începe din nou, în viitor, să vândă prieteni pe Facebook în viitor, însă a precizat că, dacă acest lucru se va întâmpla, va anunţa mai întâi responsabilii companiei.

SURSA: Mediafax