Cea mai importantă fabrică din portofoliul lui Seroussi rămâne Norada din Odorheiu Secuiesc, care anul trecut a vândut articole textile în valoare de 14,5 mil. euro şi a adus acţionarilor un profit de 2 mil. euro, potrivit datelor comunicate de companie Ministerului Finanţelor Publice. În aceeaşi localitate, omul de afaceri mai deţine şi fabrica Ikos Conf, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 10,7 mil. euro şi un profit net de 1,1 mil. euro.

Fabrica Serconf din Botoşani a generat în 2015 o cifră de afaceri netă de 6 mil. euro şi un profit de 0,72 mil. euro.

Cele două fabrici din Harghita exportă anual către Europa circa 700.000 de costume bărbăteşti, iar unitatea de producţie din Botoşani circa 800.000 de pantaloni de bărbaţi şi femei, pentru branduri populare din Germania, Franţa şi ţările Nordice.

Grupul de firme controlate de Joseph Seroussi mai cuprindea două fabrici, Serca din Călăraşi şi TJR Industries din Tulcea. Serca a fost vândută, iar fabrica din Tulcea s-a închis.

Deşi este născut în Sudan şi are o reşedintă în Israel, Joseph Seroussi petrece cam nouă luni pe an în România, ţara pe care a descoperit-o încă din perioada comunistă şi în jurul căreia au gravitat mai tot timpul afacerile sale, în care a investit peste 110 mil. euro. Seroussi a venit pentru prima dată în România la mijlocul anilor `60, într-o vizită de cercetare a pieţei: se ocupa pe atunci cu comerţul cu textile şi confecţii, activitate din care acumulase capitaluri importante. În 1974 îşi deschide la Bucureşti un birou de reprezentare a firmelor sale din Canada; printre principalii săi furnizori regăsindu-se întreprinderile socialiste româneşti.

Averea omului de afaceri Joseph Seroussi a crescut anul trecut la 30-32 mil. euro, potrivit ultimei ediţii a Top 300 Capital.