Producţia fabricii de la Jucu reprezintă 1,3% din PIB al României, însă valoarea adăugată creată este mult mai mică, de circa 0,25%din PIB.
Nokia România a făcut un profit net de 43 milioane euro anul trecut, în creştere cu 14% faţă de 2009, iar numărul anagajaţilor era de 1.670 de persoane, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Numărul real al oamenilor care muncesc la fabrica Nokia este mai mare deoarece compania foloseşte şi oameni angajaţi prin companii care oferă leasing de personal.
Fabrica Nokia de la Jucu a fost construită în anul 2007 și pentru modernizarea parcului industrial Tetarom 4, Statul Român a cheltuit 21 de milioane de euro. Toate nevoile Nokia au fost îndeplinite până în prezent, mai puțin pista pentru avioane de mare tonaj din cadrul Aeroportului Internațional Cluj. De la drumuri de acces, alimentare cu energie electrică, iluminat stradal și alte utilitățile pentru buna funcționare, toate au fost construite la Nokia.
Nokia a fost anul trecut al doilea mare exportator din România, după Dacia. După primele nouă luni ale anului trecut, compania avea deja exporturi de 750 milioane euro. În 2007, Nokia a investit 60 de milioane de euro și a promis că numărul angajaților va ajunge la 15.000.