Planul se întinde pe o perioadă de 18 luni și prevede continuarea activităţii comerciale, vânzarea fondului de comerț,  distribuiri eşalonate către creditori, precum și menținerea celor 250 angajați.

„Creditorii au realizat faptul că reorganizarea societăţii prin continuarea activității curente are drept consecinţă o acoperire mai mare a creanţelor, precum şi posibilitatea de a avea în societate un partener comercial de încredere și un contribuitor important la bugetul de stat. De asemenea, un factor deciziv a fost faptul că Meva este unul dintre cei mai mari angajatori din Drobeta Turnu Severin, continuarea activității asigurând menținerea celor circa 250 de angajați și chiar posibilitatea unor noi angajări“, a declarat Radu Lotrean, managing partner CITR.

Judecătorul sindic va decide, în baza voturilor exprimate de creditori, confirmarea acestui plan de reorganizare.

Meva are o capacitate de producţie de peste 1.500 de vagoane marfă pe an şi poate produce peste 100 de tipuri de vagoane marfă de diferite capacităţi, recipiente metalice statice de diferite forme şi capacităţi, instalaţii metalice şi diverse piese de schimb pentru vagoane marfă.