Investiţia Orange într-o reţea performantă 4G în această zonă vine în contextul unor creşteri semnificative ale consumului de internet mobil. Turiştii care merg la mare îşi folosesc din ce în ce mai mult telefonul mobil pentru a încărca fotografii şi a verifica noutăţile pe reţelele sociale, pentru a accesa diferite aplicaţii dedicate timpului liber, pentru a urmări videoclipuri şi a se informa. Anul trecut, consumul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut aici cu 70% în vârful de sezon faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012.

În urma acestui proces de extindere, reţeaua 4G Orange oferă acoperire pentru 47% din populaţia României şi 75% din populaţia urbană, fiind în continuare cea mai extinsă reţea 4G din ţară.

Clienţii Orange care aleg serviciile de internet la viteze 4G pot atinge viteze medii reale de download de 60-80 Mbps, în funcţie de abonamentul sau opţiunea aleasă. Pentru a-i ajuta pe clienţi să descopere beneficiile aduse de această nouă tehnologie, Orange le oferă celor care au dispozitive compatibile posibilitatea de a testa gratuit serviciul timp de 90 de zile.

“Pentru clienţii noştri este foarte important să se poată baza pe reţeaua Orange oriunde se află. Prin această nouă extindere a acoperirii 4G, vrem să le oferim celor care folosesc internetul la viteze 4G posibilitatea de a se bucura şi în vacanţă de toate beneficiile aduse de tehnologia de ultimă generaţie: acces rapid la informaţii, reţele de socializare, jocuri online, videoclipuri, televiziune şi la tot ce poate oferi lumea digitală.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Clienţii Orange, atât abonaţi, cât şi utilizatori ai cartelelor Orange PrePay, au la dispoziţie o ofertă completă de abonamente şi opţiuni care includ, pe lângă trafic de internet, şi acces la reţeaua 4G. Clienţii pot alege dintr-o gamă largă de dispozitive 4G şi cel mai extins portofoliu de smartphone-uri compatibile, care cuprinde 30 de modele. Cei care vor să se familiarizeze cu smartphone-urile şi cu serviciile de internet mobil au un serviciu de asistenţă dedicat, prin intermediul echipei Orange Expert.

Din luna mai, clienţii Orange pot folosi serviciile 4G şi în străinătate fără taxe suplimentare, prin intermediul 4G Roaming.