25 Iulie 2005. Perioada de varf din acest an se dovedeste a nu se incadra in sablonul anilor precedenti. Aceasta perioada e caracterizata de obicei de o lichiditate si o volatilitate redusa, pe un trend descendent datorita presiunii la vanzare pe fondul unei cereri reduse.Inceputul lunii iulie oferea semnale ca bursa a intrat deja in vacanta, instabilitatea politica anuntand un trend descendent. Iata ca piata a oferit o surpriza placuta contabilizand cresteri la nivelul cotatiilor pe volume bune. Cresterile sunt tot mai selective, iar selectia companiilor in care investitorii isi plaseaza capitalul are la baza tot mai mult analiza fundamentala: cifrele bilantiere alaturi de perspectivele de dezvoltare a afacerilor diferentiaza tot mai mult randamentul investitiilor la bursa.


26 Iulie. Banca Transilvania (TLV) aduce din nou satisfactie actionarilor. Avand in vedere ca banca a operat o majorare substantiala a capitalului social in primavara, cotatia actuala (0,85 lei) nu se afla departe de maximul atins in perioada de maxima efervescenta din primele doua luni ale anului, cand aceasta a atins un maxim de 1,53.


27 Iulie. Privind ultimele evolutii comparativ cu maximele atinse la inceputul anului curent, actiunile TLV si SNP au revenit cel mai bine, urmate nu departe de SIF-uri (avand in vedere si dividendul).
28 Iulie. Astept cu interes publicarea cifrelor bilantiere aferente primului semestru. Daca acestea descriu afaceri in dezvoltare, piata are mari sanse sa aduca randamente bune in a doua jumatate a acestui an.


29 Iulie. Evolutie de exceptie pe final de saptamana pentru SIF-uri: indicele BET-FI a urcat cu +8% pe un volum cumulat de cele cinci Societati de Investitii Financiare de peste 25 milioane lei. Un eveniment asteptat: marti vor reintra la tranzactionare dupa o lunga suspendare titlurile Bancii Romane de Dezvoltare (BRD).