Uzina Schaeffler din orașul gernam Eltmann a suferit grave avarii astzăi după ce o explozie a avut loc în incintă. Echipajele poliției, pompierilor și salvării au ajuns la fața locului și, după o verificare amănunțită, au anunțat că nu există pericol pentru o nouă explozie sau pentru o extindere a incendiului. Deși oficialii bavarezi nu au descoperit cauzele exploziei, agențiile internaționale notează că 13 persoane cu răni grave au fost transportate la spitalele din zonă.

Grupul Schaeffler este prezent și în România, producâd la Cristian, lângă Brașov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană  Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu trei hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi. Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006 primind numele de Schaeffler România. Divizia de la noi produce componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Atât gama produselor cât şi divizia de inginerie sunt în continuă dezvoltare, Schaeffler inaugurând propriul Centru de Inginerie în 2012.

Grupul german Schaeffler produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru motoare, transmisie și aplicații pentru șasiu, precum și soluții de rulare bazate pe rulmenți, pentru o paletă largă de aplicații industriale. Compania a generat vânzări de aproximativ 13,3 miliarde de Euro în 2016. Cu aproximativ 86.600 de angajați în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltarea și societăți de vânzare în aproximativ 170 de locații din 50 de țări.