Acestea vor programate la ștergere și vor fi șterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, pentru a deveni funcțional, se poate efectua reînnoirea.

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 – 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 euro/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD. Serviciul de mentenanța anuală nu se aplică retroactiv.

Registrul RoTLD precizează că sintagma “domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro. Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa […]”.
RoTLD  a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.