Allianz Țiriac, a doua cea mai mare companie de asigurări din România, continuă să treacă prin schimbări majore. Nicolae Avram(foto), șeful vânzărilor, părăsește poziția de membru al boardului de conducere. Avram ne-a confirmat informația și spune că va reveni pe vechea sa poziție, adică directorul direcției brokeri și parteneriate al companiei.

Porivit informațiilor Capital, ieșirea lui Avram din cel mai important organism de conducere se datorează incompatibilității cu CEO-ul companiei, Virgil Șoncutean. Cei doi au viziuni diferite asupra strategiei, motiv pentru care Avram a decis să își urmeze propria cale și să îi lase lui Șoncutean posibilitatea de a lucra, în board, cu oamenii pe care și-i dorește. 

Acesta din urmă a venit la conducerea  Allianz Țiriac în 2016 și a implementat un alt stil și o altă strategie, bazate în principal pe experiența pe care a acumulat-o în structura Allianz de la nivel central, din Germania.

Acesta ar fi fost și motivul pentru care, anterior, au plecat din Allianz Țiriac și Cristian Ionescu (fost număr doi în Allianz, acum CEO al Asirom) , dar și Bogdan Zamfirescu, fost director operațional, acum  membru în boardul Asirom. Înaintea celor doi, plecase din board și Liliana Stefenel, fost vicepreședinte al companiei. 

Allianz Țiriac este, în mod tradițional, cea mai profitabilă firmă de asigurări din România, poziție pe care și-a menținut-o, cel mai probabil, și în 2018.

Așa cum a arătat recent Capital, profitul operațional companiei a depășit 135 de milioane de lei, anul trecut, fapt care îi va aduce celui mai bogat român, Ion Țiriac, o sumă importantă. Țiriac deține 45% din acțiunile companiei, restul de 55% fiind ale grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari jucători din Europa.