Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat joi că învestirea Guvernului trebuie făcută cât mai repede, pentru a putea fi adoptată rectificarea bugetară.

În caz contrar, există riscul ca la nivelul administrațiilor locale să nu se poată plăti salariile sau indemnizațiile persoanelor cu handicap, trage liderul PNL semnalul de alarmă.

”În momentul de față sunt instituții și autorități care nu au bani pentru a încheia anul. Există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizații ale persoanelor cu dizabilități, riscuri ca autoritățiile locale să nu mai poată plăti căldura și lumina în școli. E nevoie de o rectificare care să asigure banii necesari”, a declarat Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

De asemenea, Ludovic Orban susține că există mai multe domenii cheie unde este nevoie imediată de măsurile pe care le poate lua un Guvern legitim:

”Printre obiectivele imediate pe care le avem se găsesc lucruri extrem de importante. În primul rând OUG pentru restructurarea guvernului. Am redus numărul de ministere iar obiectivul nostru e acela de a crea o structură suplă, eficientă. E nevoie de un gvuern legitim pentru că pregătirea pentru iarnă nu a fost realizată. Pregătirea căilor de transport e aproape egală cu 0 (…) De asemenea avem urgență în ceea ce privește organizarea alegerilor. Trebuie să asigurăm alegeri libere și corecte. Nu în ultimul rând există situații în fiecare domeniu, situații imediate care nu pot fi luate decât de un guvern legitim, învestit de Parlament: situația rezidențiatului, medicamentele, programul de vaccinare. În domeniul educației trebuie reglementate cât mai rapid decizii privitoare la curiculă și organizarea de examen școlare”.