'Am început negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi a revizuirii unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim pe economie. În urma discuţiilor de astăzi (joi – n. r.), s-a stabilit că există premisele unor creşteri ale veniturilor salariale din Sănătate, cu cel puţin 5%, începând de anul viitor. Pentru acest demers este, însă, nevoie de o mai bună gestionare a fondurilor existente, de un control mai riguros, dar şi de descoperirea unor surse proprii de finanţare', a spus Bărăscu.

Potrivit acestuia, posibila creştere a veniturilor salariale cu 5% începând de anul viitor va fi o măsură total independentă de cea a majorării salariilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 100 de lei brut, care va avea loc de la 1 ianuarie 2015.

Majorarea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială a fost anunţată, miercuri, după întâlnirea pe care conducerea Federaţiei Sanitas a avut-o cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

'În urma întâlnirii de astăzi (miercuri – n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federaţiei Sanitas, s-a stabilit că salariile tuturor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor creşte cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat în acelaşi timp şi bugetul pentru plata integrală a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, într-o lună, va apărea un act normativ referitor la extinderea contractului de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi veterinare. În plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel naţional, urmând ca anul 2015 să fie dedicat altor deblocări de posturi', a declarat, miercuri, liderul Sanitas.

SURSA: Agerpres