Una dintre cele mai cunoscute arme din perioada postbelică a venit de la unul dintre cele mai noi state-națiune. Mitraliera Uzi a fost concepută pentru a fi o armă simplă, ieftină.

Astfel, a devenit un succes comercial, exportată în toată lumea și o legendă printre armele mici de după război.

Povestea lui Uzi începe în 1948 odată cu nașterea Israelului.

Declarată națiune în mai 1948, tânăra țară a fost imediat atacată de vecinii săi arabi – Egipt, Siria, Liban și Transiordania.

Diferite organizații paramilitare israeliene, în special miliția Haganah, s-au alăturat Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), forțele armate ale țării.

În ciuda faptului că a fost depășită în număr, IDF a apărat cu succes țara.

Una peste alta, IDF a respins asaltul combinat al lumii arabe cu doar două sute de mitraliere, zece mii de puști și 3.600 mitraliere.

Victoria IDF a venit în ciuda dependenței sale de o colecție pestriță de surplus de arme de calibru mic din întreaga lume.

Achiziționarea de arme dinn străinătate era o afacere dificilă. O mare parte din armamentele țării, chiar și avioane de luptă, au fost achiziționate prin contrabandă. Țara era, de asemenea, foarte săracă și nu își putea permite ultimele arme.

Soluția a fost să profite de cetățenii cu înaltă educație ai țării și de mulți veterani ai celui de-al doilea război mondial pentru a crea o industrie de armament.

În 1952, un israelian de origine germană, Lt. Uziel Gal, a brevetat un nou design de mitralieră. Pistolul era scurt și compact, cu un material metalic care se îndoia deasupra receptorului superior. A fost nevoie de o magazie cu douăzeci și cinci sau treizeci și două de gloanțe care a fost introdusă vertical în mânerul pistolului.

Arma a fost numită Uzi, după creator, deși acesta nu a fost de acord.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric