În ultima perioadă au tot apărut în presa românească speculații privind intenția omului de afaceri Ion Țiriac de a înstrăina compania Țiriac Leasing IFN. Pentru a lămuri situația și a furniza informații exacte, Capital a solicitat poziția oficială a companiei, iar directorul general Țiriac Leasing, Mircea Dihel, ne-a declarat, în exclusivitate, că „Țiriac Leasing analizează permanent piața de leasing sub aspectul tuturor oportunităților existente. Prioritățile noastre sunt diversificarea și optimizarea serviciilor oferite și creșterea bazei de clienți. Pentru atingerea acestor priorități, nu excludem asocierea cu un partener de business reputat. Această analiză face parte din strategia Grupului de a realiza întreg potențialul fiecărei activități economice în care suntem investiți strategic”. Prin urmare, nici vorbă ca Ion Țiriac să vândă compania de leasing financiar. De fapt, este căutat un partener care să susțină procesul de extindere.

Creată încă din 1999 sub numele de Molesey Leasing Group, compania de leasing financiar a Țiriac Holdings avea rolul de a susține vânzările diviziei auto a grupului deținut de Ion Țiriac. Un an mai târziu, compania își schimbă numele în Țiriac Leasing, iar în 2007 preia și titulatura de IFN ca urmare a înregistrării în evidențele Băncii Naționale a României.

Inițiată cu scopul de a oferi suport vânzărilor auto ale Grupului Țiriac, societatea s-a dezvoltat ca un business de sine stătător adoptând o politică de diversificare a activității. Din 2006, Țiriac Leasing IFN este membră a Asociației Societăților Financiare din România, ALB.

În 2017, Țiriac Leasing IFN a avut, conform Ministerului Finanțelor Publice, venituri totale de 151, 28 milioane de lei și cheltuieli de 127,64 milioane, obținând un profit de 20, 46 milioane de lei. Toți acești indicatori sunt mai mari deât în 2016, în zona profitului net creșterea fiind chiar spectaculoasă. Asta în ciuda faptului că, la începutul anului trecut, Ţiriac Leasing își bugetase un profit net de 18,8 milioane de lei, mai mare cu aproape 9% faţă de rezultatul din 2016.

De altfel, în ultimii ani, compania a avut rezultate tot mai bune. Astfel, dacă în 2015, Țiriac Leasing a înregistrat o creștere de 35% a valorii bunurilor finanțate, la circa 320 milioane de lei și un profit raportat de 13 milioane de lei, un an mai târziu compania a finanţat bunuri în valoare de 447 milioane de lei, în creştere cu circa 40% faţă de 2015 şi s-a plasat în primele zece firme de leasing pe plan local.