În declaraţia de avere, depusă în luna august 2012, Dan Şova menţionează că a avut pierderi anuale de zeci de mii de lei atât la SCA Sova şi Asociaţii, cât şi la Şova şi Asociaţii SPRL, mai exact este vorba de 59.116 de lei, respectiv de 15.982.

Aşa cum reiese din declaraţia de interese, Şova “şi-a încercat” norocul şi în alte domenii, fiind asociat la firmele Bankruptcy eXPERT SRL (la care deţine 90% din părţile sociale) şi la Imobiliare Grup Business (unde are 50% din părţile sociale).
Bankruptcy eXPERT, firmă care are ca obiect de activitate consultanţă pentru afaceri şi management, nu şi-a mai depus bilanţul din anul 2009, aşa cum reiese de pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar în acel an pierderi de 1.480 de lei.

Conform ultimelor date publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) referitoare la obligaţiile restante la bugetul de stat la data de 30 septembrie 2012, firma avea datorii care se ridicau la 14.253 de lei, din care aproape 4277 de lei reprezentau doar dobânzile şi penalităţile.

Firma controlată de ministrul Şova nu şi-a achitat obligaţiile nici către celelalte bugete, aşa cum se poate vedea din imaginile de mai jos.

Fiscul a început procedura de executare silită a firmei Bankruptcy eXPERT.
Până la publicare acestei ştiri ministrul nu a putut fi contactat.