"În prezent se perfectează ultimele detalii, banii urmând a intra în conturi în perioada imediat următoare şi vor fi utilizaţi pentru reglarea relaţiilor cu furnizorii şi reluarea activităţii comerciale", ne-au declarat sursele citate.
UPDATE: Dinu Patriciu neagă

“Informația nu este reală. Ce este real e că o refinanțez eu. Nu pot să vă dau mai multe detalii încă”, a infirmat pentru money.ro Dinu Patriciu zvonurile de vânzare a pachetului de acțiuni.

Capital a scris încă din luna noiembrie a anului trecut că Dinu Patriciu ar fi la un pas de a vinde mic.ro, aflat în pragul falimentului.
Astăzi au apărut în presă informații potrivit cărora rețeaua de magazine mic.ro se închide începând cu data de 17 ianuarie 2012.
"Săptămâna trecută, unii furnizori au fost înştiinţaţi oficial să nu mai livreze marfă, întrucât reţeaua MIC.RO, se va închide începând cu 17 ianuarie", se arată într-un articol publicat de ziarul Puterea.

Mic.ro, deținut de firma Mercadia, care operează lanţurile de magazine Mic.ro şi Mac.ro (6), și în care Dinu Patriciu îi are parteneri pe Dan Ionescu (fost director de operațiuni la Rompetrol) și Dorin Gherman (fost CEO la Rompetrol) ar fi foarte aproape să-și schimbe proprietarii. Negocierile cu un potențial cumpărător sunt într-o fază avansată – “Ar fi avut deja loc mai multe discuții cu mai mulți investitori”, completa consultantul amintit.

Nu mai departe de luna septembrie, Dinu Patriciu anunţa că a trebuit să schimbe planul de afaceri al reţelei de retail Mic.ro ”din cauza sistemului bancar ostil”.

Între timp, magazinele nu au mai fost aprovizionate – sau au primit foarte puțină marfă (magazinul nr. 256 al reţelei a stat închis vreo trei săptămâni) și mai mulți furnizori au cerut insolvența Mic.ro.

De altfel, chiar Patriciu a declarat, în 14 noiembrie, la emisiunea "Sub semnul întrebării" a lui Robert Turcescu, de la B1 TV, că ”în ultimele trei luni rețeaua Mic.ro a fost restructurată şi acum reporneşte pe cu totul alte baze, adaptându-se perioadei care abia începe şi în care consumul, evident, scade”.

Planurile ratate ale lui Dinu Patriciu

Vor fi închise magazinele neprofitabile? ”În esență, da. O parte se vor închide, unele vor fi relocate, altele vor fi nou deschise. Dacă tragem linie rămânem cu același număr de magazine”, susține directorul general al Mercadia. Dan Ionescu ține să precizeze și că, în următoarele două săptămâni, ”se reia aprovizionarea. Nu vor mai exista magazine Mic.ro goale, fără marfă”.

Peste 700 de magazine Mic.ro sunt acum funcţionale în întreaga ţară şi vor fi 2.000 până la sfârșitul lui 2012, conform planului inițial, anunțat în toamna lui 2010, când Patriciu lansa oficial Mic.ro.

În urma unei investiții totale de circa 250 mil. euro, Dinu Patriciu și-a propus să ajungă, în doi ani, la afaceri de cel puțin 1,5 miliarde de euro în retail, foarte puțin sub cât vinde în prezent Metro, cel mai vechi jucător din comerțul modern românesc.

Până una-alta însă, nici socoteala făcută pentru anul trecut nu s-a potrivit cu cea de la sfârșit de an. Compania ar fi trebuit ca în luna decembrie să mai deschidă încă 600 de magazine ca să ajungă la cele 1.300 estimate pentru finalul lui 2011.
Sorin Ovidiu Vântu: Mai devreme sau mai târziu, rețeaua Mic.ro se va prăbuși

Într-un interviu acordat de curând postului de televiziune TMC, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a ținut să-și exprime siguranța privind un eventual faliment al rețelei de magazine mic.ro deținută de Dinu Patriciu.

Vorbind despre prăbușirea bulei imobiliare din China, Vîntu nu a ratat ocazia să prevestească și prăbușirea unor afaceri controale de Dinu Patriciu.

"China continuă să perpetueze, inteligent, dar acea bula va fi spartă, bula imobiliară. (…) Mai devreme sau mai târziu se vor prăbuși, precum rețeaua Mic.ro, precum ziarul Adevarul", spunea SOV.