Tragedia femeii de 43 de ani care a murit după ce a fost atacată de maidanezi a arătat că nu există niciun plan coerent de rezolvare a acestei probleme și nimeni nu își asumă responsabilități, pasându-se vina de la o instituție la alta.

Chiar dacă se plătesc sume uriașe pe salariile angajaţilor primăriilor și instituțiilor care ar trebui să rezolve problema, în realitate totul e făcut în bătaie de joc. Ce vină are însă Primarul General în acest caz și cum poate răspunde?

Nicușor Dan va fi tras la răspundere

Liberalul Ciprian Ciucu, președintele filialei București a PNL și edil al Sectorului 6, a anunțat că liberalii pregătesc o interpelare publică la adresa Primarului general al Capitalei. Acesta a precizat că PNL pregătește o listă în 10 puncte la care edilul general al Capitalei va trebui să răspundă.

În ceea ce privește o retragere a încrederii față de Nicușor Dan, liderul liberal a confirmat, însă a precizat că o demitere prin referendum e aproape imposibil de făcut.

„Fără asumare politică totul e o bâjbâială”

Octavian Hoandră a atras atenția că fără o asumare politică, astfel de tragedii se vor repeta cu siguranță. Un alt aspect remarcat se referă la PNL, partidul care l-a susținut pe Nicușor Dan la alegerile din 2020, care va avea parte de surprize neplăcute în anul 2024, când se vor desfășura 4 tururi de alegeri.

„Nu suntem urâtori de câini, dar viața omului e mai bună. Fără asumare politică totul e o bâjbâială. (…) Liberalii vor avea o mare surpriză la alegeri”, a transmis Tavi Hoandră.

E ceva în neregulă cu Nicușor Dan

La rândul său, Robert Turcescu a mărturisit că îl știe pe fostul ONG-ist, Nicușor Dan, din vremea când au fost colegi în Parlament.

„Stătea cocoțat în ultima bancă, pitit într-un colț retras, ceva înfiorător. Eram în opoziție, încercam să-i spun despre niște lucruri comune. Se uita, ziceai că trece prin tine. E ceva în neregulă cu el. Ce se întâmpla în ședintele de partid, îmi povesteau useriștii la vremea la care încă păreau ușor normali, e imposibil, cu el nu se poate face nimic. (…)

Acest om stă închis într-un birou, nu răspunde la telefon, nu comunică cu opinia publică”, a afirmat jurnalistul în podcastul HAI România.