Stenogramele statului paralel. Robert Turcescu: E la lumina zilei ce nenorociţi au condus România

Stenogramele statului paralel. Au apărut noi înregistrări cu Generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă, unul din membrii rețelei lui Florian Coldea care se ocupa cu „aranjarea” dosarelor în justiție. De această dată, Dumitru Dumbravă și Dan Tocaci comentează incidentul de la Untold Dubai.

Dumitru Dumbravă, creatorul “câmpului tactic” din justiție care a nenorocit sute de oameni prin fabricarea unor dosare penale cu ajutorul DNA, o atacă pe Anca Alexandrescu, jurnalista de la Realitatea Plus, se arată în descrierea podcastului difuzat astăzi, 24 aprilie, exclusiv pe canalul de YouTube „HAI România!”

Realizatorul Robert Turcescu spune că urmăreşte uluit de două zile subiectul acestor stenograme divulgate în presă.

„De două zile de când a apărut scandalul ăsta cu Hideg, sub absolut uluit, pe ideea… karma, se întoarce roata. Avem dovada, nu clară, e la lumina zilei despre ce nenorociţi au condus România vreo zece ani de zile”, afirmă el.

Dan Andronic: Niciodată n-au existat dovezi imposibil de combătut

Stenogramele statului paralel. Dan Andronic îi răspunde că s-a mai scris despre aceste lucruri şi până acum. Alta este cu adevărat premiera.

Este pentru prima oară când toate informaţii publicate timp de luni de zile de către Evenimentul Zilei sunt susţinute cu dovezi palpabile. Românii pot auzi chiar vocile unor dintre cei care trag sforile din spatele cortinei.

„Niciodată n-au existat dovezi atât de clare, directe şi imposibil de combătut. Că ştiam că se întâlneau la K2. (…) Niciodată în tot ce-am publicat în Evenimentul Zilei şi am publicat luni de zile cu „Operaţiunea: noi suntem statul”, nu am primit niciun drept la replică. Nimeni n-a spus: «N-am fost acolo, n-am zis aia, n-am făcut aia».

Acolo am descris un mecanism. Ce n-am avut, n-am avut dovezi jurnalistice palpabile, am avut doar informaţii din surse absolut credibile, dovadă că nimeni n-a infirmat. Ceea ce prezintă acum Realitatea şi Anca Alexandrescu este exact ceea ce lipsea din tot puzzle-ul: vocea lor, spunând ce fac.

Noi ştiam ce fac, dar nu i-am auzit niciodată vorbind. (…) N-am niciun motiv să-i iau apărarea Ancăi Alexandrescu ca persoană, dar ca jurnalist, modul în care au vorbit şi Dumbravă şi Tocaci despre ea este suburban. Indiferent ce părere ai despre un om, nu ai voie să vorbeşti, să-i spui că e o nenorocită, un cancer. N-ai voie să faci aşa ceva.

M-am uitat de curiozitate, nimeni nu dă, toate HotNews-urile şi G4-urile (site-ul G4Media – n.r.) care sunt extrem de interesate de soarta justiţiei când vine vorba de un dosar despre ăilalţi, nu scriu nimic”, a precizat Dan Andronic.

Mirel Curea dezvăluie că sunt şi mulţi avocaţi implicaţi direct în aceste ilegalităţi

Stenogramele statului paralel. Robert Turcescu adaugă şi el că aceste stenograme reprezintă, de fapt, o radiografie a unui adevărat cancer care afectează România de ani de zile.

Au fost scoase la iveală manevre incredibile şi aranjamente făcute în justiţie, în favoarea sau împotriva unora şi altora.

„În toate stenogramele pe care le vedeţi în aceste zile, este ca o radiografie al unui adevărat cancer. Băieţii ăştia aranjau chestiile în justiţie, se vorbeşte despre 600.000 de dolari, despre pedepse cu închisoarea de la 10 ani duse către limita minimă de 3 ani de zile.

Toată reţeaua despre care s-a discutat în aceşti ani de zile, mai ales în Evenimentul Zilei, de data asta le vezi auzi din guriţa lor”, a precizat Robert Turcescu.

Stenogramele statului paralel. Jurnalistul Mirel Curea a intervenit şi el şi a dezvăluit o situaţie legată de aceste aranjamente. El speră că anchetele ce vor fi făcute vor găsi vinovaţii inclusiv în rândul avocaţilor.

„Eu nu sunt mirat absolut deloc, cunosc personal cazuri de oameni de afaceri arestaţi la ordin, cărora avocaţii înţeleşi cu Coldea şi cu Dumbravă îi spuneau la un moment dat arestatului: «Dă şi tu jumate din firmă, că se rezolvă».

Ăsta nu e grup infracţional, e grup criminal. Au trecut în rezervă şi unii dintre noi au crezut că influenţa lor va înceta. Nu, au la mână pe judecători, procurori, avocaţi (…) Toate astea sunt pe bani”, a precizat Mirel Curea.

Umăreşte chiar aici întreg podcastul de miercuri, 24 aprilie.