La finalul lunii noiembrie, NEPI a achiziţionat terenul de 1,2 hectare adiacent Promenada Mall pe care la acea dată exista fostul sediu cu patru etaje al Romenergo, companie care s-a mutat peste drum, în clădirea Floreasca Tower. Până la sfârşitul anului, firma de demolări Pro Fortuna Construct a curăţat terenul, iar acum NEPI aşteaptă autorizaţia de construire. Terenul este reglementat din punct de vedere urbanistic pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri de aproximativ 50.000 de metri pătraţi şi 11 etaje, însă NEPI intenţionează să modifice reglementările urbanistice pentru a include şi dezvoltarea unei extensii a Promenada Mall integrată cu o nouă dezvoltare de birouri de clasa A pe acest lot.

Dirigintele şantierului, Dan Nicolae, a precizat pentru platforma online de promovare a şantierelor IBC Focus că se pot trimite oferte de antrepriză pentru a fi studiate şi că lucrările vor demara imediat după eliberarea autorizaţiei de construcţie.

În noiembrie anul trecut, sud-africanii au cumpărat mallul Promenada pentru suma de 148 mil. euro de la dezvoltatorii proprietăţii, compania Raiffeisen evolution. Aceasta este cea mai mare tranzacţie a unui singur activ semnată vreodată în Bucureşti şi a doua ca mărime din România. Achiziţia a fost finanţată printr-o majorare de capital de circa 150 mil. euro pe care NEPI a derulat-o în noiembrie.

NEPI a anunţat în momentul achiziţiei Promenada că va plăti mallul în numerar din fonduri proprii şi va rambursa împrumutul de 95 mil. euro acordat dezvoltatorilor de către Raiffeisen Bank. În primul an de funcţionare, proprietarii centrului comercial au încasat din chirii circa 10 mil. euro, iar retailerii au realizat vânzări de peste 80 mil. euro.

Construcţia este realizată pe şase niveluri. Primele două etaje subterane sunt destinate parcării, iar restul de patru niveluri (din demisol şi până în etajul doi) găzduiesc zona comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 38.209 mp. În total, Promenada dispune de 1.300 de locuri de parcare.


SURSA FOTO: Skyscrapercity.com