Ucraina devine al 51-lea stat american

CBS News a descoperit recent că Guvernul SUA susține financiar Ucraina cu mult dincolo de nevoile legate de armament. Administrația Biden cumpără semințe și îngrășăminte pentru fermieri, plătește salariile a 57.000 funcționari și subvenționează întreprinderile mici din Ucraina.

SUA au trimis, până acum, Ucrainei ajutoare în valoare de peste 70 de miliarde de dolari americani. Ar mai putea trimite 20 de miliarde de dolari americani în urmatoarea perioadă.

„Până acum, notează CBSNews în acest reportaj, Statele Unite au trimis Ucrainei ajutoare în valoare de peste 70 de miliarde de dolari, iar la ora la care discutăm (12:00, 27 septembrie 2023) se duce la Statele Unite, la Washington, o bătălie puternică, mai ales în Congresul American, în legătură cu un nou ajutor financiar de peste 20 de miliarde de dolari pe care Administrația Biden vrea să îl ofere Administrației Zelenski la Kiev”, a declarat, miercuri, Robert Turcescu în cadrul podcastului „HAI Live!” de pe canalul de YouTube „HAI România!”.

Potrivit lui, „sunt multe nemulțumiri legate de ce se întâmplă cu banii contribuabililor americani.” „Politicienii Statelor Unite ale Americii, încep să întrebe din ce în ce mai apăsat cum cheltuiește Ucraina aceste sume, ce face cu acești bani, de ce nu reușește să îi arunce pe ruși în mare și alte întrebări din această categorie.”

„E un semn din ce în ce mai clar că atât dincolo de Ocean, cât și pe plaiurile noastre europene lumea s-a cam saturat de ceea ce se întâmplă în chestiunea asta cu războiul. Trebuie să comentăm puțin această informație pentru că ușor, ușor, Ucraina devine al 51 stat american”, a adăugat el.

Odată cu retragerea lui Joe Biden de la puterea statului, zorii păcii ar putea apărea în Ucraina

Din punctul de vedere al lui Ciprian Purice, ne îndreptăm spre „cântecul de lebădă”, expresie folosită în cazul cântăreților. În ultimele clipe din viața sa, lebăda cântă. „Ne îndreptăm spre deznodământ”, spune el, „din simplul motiv că, la anul, și la americani sunt alegeri și dacă o să ne uităm pe sondajele furnizate de publicațiile sau televiziunile lor o să vedem că Biden este cu 10% în spatele lui Trump.”

„Ce înseamnă asta? Înseamnă, chiar dacă se va întâmpla o minune pe frontul din Ucraina, tot Biden are un handicap de recuperat, ca să nu mai vorbim, ca să îl întreagă pe Trump. Nu mai merge metoda din 2020, cu alegerile despre care s-a spus că au fost fraudate. Planul pe care mizează, din câte se pare, partidul democrat este înlocuirea lui Biden.

Se tot varsă pe surse, în piață, zvonuri despre faptul că, fizic, nu neapărat că este bolnav, dar fizic nu ar prea mai fi bun de președinte. Că totuși să vină unul mai tânăr. Și cred că se lucrează deja la un înlocuitor. Nu întâmplător, a fost aruncat, acum o lună, numele fostei Primei Doamne (a SUA) Michelle Obama ca potențial candidat”, a explicat el.

Conform spuselor sale, „odată cu retragerea lui Biden se întrezăresc și zorii păcii” în Ucraina. „Unei păci închise, unui subiect închis, nu doar o pace consacrată în Ucraina, nu doar așa, un război înghețat pe care l-ar vrea rușii.”

„Pentru că astăzi, dacă e să ne uităm, contraofensiva nu prea mișcă. Tancurile, din câte am înțeles, abia acuma vine primul tanc, îți dai seama, o să mai dureze încă un an de zile până vin avioanele. Deci, e clar că intrăm într-un conflict prelungit, înghețat, care nu îi avantajează decât pe ruși”, a precizat Ciprian Purice.