„Toţi banii pe care i-am strâns din închirierea spaţiilor comerciale pe care le avem prin ţară i-am direcţionat către această investiţie, care va atrage iniţial circa 5-6 mil. euro. Vrem să facem aici un mall-castel cu un turn mare în mijloc, unde este acum cupola, şi încă două pe margini. Iniţial ne concentrăm doar pe renovarea clădirii existente şi în funcţie de rezultatele pe care le vom avea ne gândim dacă să mai facem şi un hotel alăturat. Concurenţa e mare, pentru că suntem încolţiţi de Cocor şi de Unirea Shopping Center. Această zonă este o concentrare de spaţii comerciale“, a declarat în exclusivitate pentru Capital Aurel Muntean.

Omul de afaceri spune că terenul de 13.000 de metri pătraţi de sub Circul Foamei i-a fost atribuit în 2005, când guvernul a hotărât transferarea terenurilor aflate sub fostele unităţi comerciale de stat către noii proprietari. Transferul nu a presupus niciun cost bănesc.

Noua construcţie, care are ca termen de finalizare începutul anului viitor, va avea o suprafaţă comercială de până în 30.000 mp şi se intenţionează ridicarea unui nivel suplimentar în jurul actualei cupole. Până la finalizarea centrului comercial nu vor fi începute procedurile de închiriere.

„Lucrăm cu propria firmă de construcţii (Salmad n.red.) pentru că putem reduce astfel costurile cu până la 40%. Nu am apelat la bănci pentru că am avut nişte surprize neplăcute în trecut. Acum ne bazăm doar pe proprii noştri bani. Deocamdată acesta este principalul obiectiv de investiţii, dar vom continua cu supraetajarea unui centru comercial pe care îl avem în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca şi cu un alt proiect la mare“, a mai spus Relu Muntean.

Antreprenorul sibian în vârstă de 57 de ani a ocupat în ultima ediţie a Top 300 Capital locul 107, cu o avere estimată la 55-60 mil. euro.
Citiţi şi Al cincilea "Circ al Foamei" se transformă în mall: Proprietarul este un milionar român