Liviu Dragnea nu mai controlează întregul PSD, așa cum ne obișnuise. Astăzi, audierile candidaților pentru șefia ASF au fost amânate a treia oară deși numele celor ce urma să fie susținuți au fost votate în CEX al PSD și deși înțelegerea cu ALDE era gata parafată.

Motivul amânării, se vorbește pe holurile Parlamentului, îl constituie tocmai faptul că mai mulți parlamentari din comisii ar fi fost deciși să nu voteze ce li s-a dictat în ședința Cex de ieri. Acești parlamentari se află în sfera de influență a lui Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu (excluși din partid) ori în cea a lui Paul Stănescu sau Gabriela Firea, aflați în conflict deschis cu Dragnea.  

Partidul decisese, ieri, încălcând în principiu prevederile legale care spun că membrii consiliului ASF sunt selectați, avizați și numiți de comisiile parlamentare și de plenul parlamentului, că președinte al PSD va rămâne Leonardo Badea. Mare său contracandidat era premierul Viorel Ștefan, aflat în relații nu foarte bune cu Liviu Dragnea.

În ciuda votului din Cex, astăzi mai mulți deputați ar fi fost deciși să îl aleagă pe Ștefan, care deși are probleme cu experiența în domeniul financiar, a condus ani de zile comisia de buget din camera deputaților, motiv pentru care este văzut în partid ca un bun specialist.