Deși CV-ul nu-l recomandă, Mihai Fifor a primit pe bandă rulantă funcții din toate domeniile, semn că PSD chiar își bate joc de guvernare. De la ministerul Economiei, refuzat la Transporturi, la cel al Apărării Naționale, la cel al parteneriatelor strategice, acum antropologul-filolog vrea să reformeze Ministerul Afacerilor Interne, deși nu are niciun fel de competență în domeniu, asta după ce colega lui, Carmen Dan a instaurat dezastrul în sistem. Că doar nu degeaba am ajuns astăzi la cazul Caracal.

După ce Klaus Iohannis a permis ca o fostă secretară de școală, cu studii făcute la mișto la 30 de ani, la o universitate aproape dispărută între timp, să preia conducerea unuia dintre cele mai importante ministere, MAI, acum vine să facă lumină în sistem eternul cameleon, Mihai Fifor. Și nici n-a preluat bine mandatul că a și început seria de gafe, după chipul și asemănarea noului său idol, Viorica Dăncilă.

Gabriel Oprea revine

Și pentru că Gabriel Oprea a fost o stea călăuzitoare pentru mulți social-democrați, Mihai Fifor s-a gândit că este timpul să pună în aplicare ce n-a mai apucat fostul său coleg, după ce a dispărut din peisaj forțat de cazul rămas nerezolvat, Bogdan Gigină.

„Din dispoziția domnului Vicepremier și Ministru interimar al MAI, trasată în videoconferinta de azi, începând de mâine 01.08.2019, TOATE efectivele de poli’ie, cu exceptia DIPI, vor executa serviciul în ținuta uniformă conform anotimpului. Așadar întreg efectivul Secției pentru Investigații Criminale, indiferent de grad, funcție sau specificul activităților, FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE, de mâine se prezintă la serviciu în ținută uniformă”, conform anotimpului, spune mesajul primit de polițiști, care au rămas efectiv șocați la aflarea acestui ordin.

Desigur ideea este copiată de la nemți, că doar nu bănuiți Guvernul de vreun strop de originalitate, doar că este copiată prost. Pentru ca cetățenii să se simtă mai în siguranță, mare parte din militarii și polițiștii din Germania, au ales să poarte uniformă pentru a putea fi identificați și astfel să creeze sentimentul de apărare. Dar desigur că nu TOȚI și nu în toate circumstanțele.

Totuși filosoful Mihai Fifor a omis câteva detalii, fiind desigur, complet neștiutor în ale Poliției. Angajații de la Investigații Criminale nu prea au cum și de ce să poarte uniforme că ar cam da de bănuit atunci când anchetează diferite infracțiuni sau când au vreo întâlnire cu informatorii. Adică le-ar cam da cazurile peste cap. Probabil Fifor vrea să-i oblige și pe cei de la Filaj să umble în polițiști îmbrăcați ca să fie treaba treabă.

Dar după ce o secretară a făcut pulbere Poliția și a scos din sistem cam toți profesioniștii umilindu-i, acum Mihai Fifor vrea probabil să distrugă și puținul care a mai rămas. Partea cea mai tristă este că ambii au fost acceptați de Klaus Iohannis, care acum iese revoltat în conferințe și ține lecții de depolitizare.

Astăzi, în trei sferturi de țară, șefii de Polițe sunt instalați la conducerea instituției la recomandarea unor baroni locali, care au avut grijă să-i pună la colț pe toți polițiștii care au dorit să-și facă treaba așa cum au jurat cu mâna pe Constituție. Profesionalismul nu a fost deloc un criteriu de numire în ultimii ani, de aceea astăzi ne revoltăm și ne crucim în fața unei incompetențe absolut halucinante din cazul crimelor de la Caracal, unde procurorul șef DIICOT, Felix Bănilă, ne-a transmis că și inculpatul are drepturi.