Opoziția senatorului Daniel Zamfir la susținerea de către ALDE a lui Mugur Isărescu, pentru a primi un nou mandat de guvernator al BNR, a făcut ca unele voci să vorbească despre plecarea președintelui Comisiei economice a Senatului din partidul condus de Tăriceanu.

Am luat legătura cu Daniel Zamfir, pentru a afla care sunt intențiile sale.

”Rămân în ALDE, ce să fac, unde să mă duc, înapoi la PNL? Dealtfel, apreciz foarte mult poziția președintelui Tăriceanu, care lasă în partid să se manifeste și părerile contrare”, a declarat senatorul Daniel Zamfir, în exclusivitate pentru Capital.

”Cred însă în continuare că domnul Isărescu a făcut foarte mult rău în poziția de guvernator al BNR. Nu am făcut decât să reiterez cele spuse în Comisia economică a Senatului, la bilanțul celor 30 de ani de activitate a actualului guvernator.

Din păcate, cred că va face rău și de acum încolo, dacă va primi un nou mandat”, a mai adăugat el.

Daniel Zamfir s-a remarcat în ultimii ani ca un critic constant și fervent al activității lui Mugur Isărescu în fruntea BNR.

Între altele, senatorul l-a acuzat pe guvernator că a sărăcit mii de familii, prin faptul că le-a îndemnat să ia credite în lei, pentru ca la puțin după aceea să permită creșterea de patru ori a cotației ROBOR, fapt ce a condus la majorarea dobânzilor și la incapacitatea multor din cei ce au contractat credite să mai plătească ratele.