Gabriela Firea își dorește un nou mandat de primar al Capitalei, dar și mai multă influență în partid. Din acest motiv, până acum, ea nu s-a alăturat total niciuneia dintre cele două tabere care se luptă pentru preluarea puterii în PSD. Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu? Cei doi erau prieteni până nu demult, dar acum sunt adevărați rivali, ambii fiind susținuți de părți ale sistemului, adică de apropiați ai serviciilor de informații.

Cu cine merge fosta jurnalistă Antena 3. Probabil cu învingătorul, oricare ar fi el. Iar dacă acesta nu-i va îndeplini dorințele, probabil îl va ataca imediat și ca schimba tabăra, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte ocazii.

Până atunci, însă sursele Capital susțin că Gabriela Firea a pus la punct o alianță cu Pro România și Victor Ponta pentru București. Daniel Florea, primarul Sectorului 5 ar urma să fie scos din ecuația politică și impus ca și candidat, în locul său, Ștefan Pirpiliu, fost membrul PSD, actual lider al Pro România Sector 5.

Alegerile Gabrielei Firea ar putea stârni un scandal imens în partid și asta pentru că sunt mulți cei care nu-l mai doresc pe Victor Ponta în apropierea butoanelor social democrate. Fostul premier are acum partidul slăbit după ce nume grele au părăsit formațiunea pe care reușise să o crească destul de mult.

Rămâne de văzut dacă Gabriela Firea va merge până la final cu planul acesta sau dacă va schimba strategia pe parcurs. Cert este că vrea cu orice preț un nou mandat și nu este sigură că va primi sprijin total de la colegii care se luptă acum pentru funcțiile cele mai înalte.