SUV-ul Dacia, care urmeaza sa fie lansat pe piata pana la sfarsitul anului viitor ar putea fi echipat si cu instalatie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), a declarat, joi, pentru Capital Online, liderul Renault pentru Regiunea Euromed, Christian Esteve.

„Renault incurajeaza dotarea cu instalatii GPL a autovehiculelor produse in cadrul grupului, iar SUV-ul Dacia nu face exceptie. Este o optiune buna care are mari sanse sa prinda forma dupa lansarea acestui model”, a explicat Christian Esteve, in cadrul evenimentului de inaugurare a constructiei Centrului de Testare de la Titu al Renault Technologie Roumanie (RTR).

Pe de alta parte, reprezentantul Renault nu a dat detalii suplimentare cu privire la platforma pe care SUV-ul Dacia va fi construit si nici u privire la designul acestuia. Esteve a explicat insa ca aceste informatii for fi facute publice mai tarziu, in perioada lansarii acestui model.

Potrivit informatiilor aparute pana acum in presa, SUV-ul Dacia ar putea fi construit pe platforma Logan, Sandero, sau chiar Nissan Qashqai, iar designul acestui model ar putea fi inspirat de Sandero sau Logan.

SUV-ul Dacia va fi al saselea model construit de producatorul autohton de autovehicule, care va ajunge pe piata din Romania, dupa ce in luna iunie a fost lansat modelul Sandero.