Baduc a vândut recent platforma industrială de pe Calea Plevnei, în suprafaţă de 20.000 mp, firmei Interprime Properties.

„Cu banii încasaţi vom asigura relocarea şi urmărim dezvoltarea altor activităţi, în zona de servicii în construcţii. Noi am fost printre primii în zona de distribuţie de materiale, dar între timp s-au îngrămădit tot mai mulţi, iar acum a devenit o piaţă aglomerată. Deocamdată suntem atenţi la ce se întâmplă pe afară“, a declarat pentru Capital Victor Dumitrache, preşedintele Baduc.  

Surse din piaţa imobiliară au estimat pentru Capital valoarea tranzacţiei la circa 13 mil. euro. Terenul achiziţionat are un coeficient de utilizare (CUT) de 4,5 ceea ce permite construcţia a 90.000 mp. Planurile IKEA prevăd dezvoltarea unei clădiri de birouri pe acest amplasament, potrivit Colliers International, companie care a intermediat tranzacţia.

„Noi trebuie să ne relocăm până în 2013 conform contractului, însă nu cred că va dura mai mult de un an. Avem câteva variante în afara oraşului: atât terenuri, cât şi construcţii, dar nu sunt foarte convenabile“, a menţionat preşedintele Baduc.  

Oferte multiple

Interprime Properties nu a fost singurul ofertant, însă deal-ul anterior a căzut din cauza problemelor pe care le-a avut cumpărătorul interesat. 
„Înainte de criză nu am vrut să vindem, însă lucrurile au evoluat şi ne-am dat seama că locul nostru e la marginea oraşului. Dacă mai mergea «boomul» imobiliar am fi dezvoltat şi noi ceva pe acest teren“, explică Victor Dumitrache.
Acesta spune că a redus activitatea Baduc la limita suportabilităţii, după prăbuşirea pieţei construcţiilor, şi că a reuşit să menţină firma fără pierderi şi cu datoriile sub control.
Baduc Bucureşti, fosta Bază de Aprovizionare şi Desfacere înfiinţată în 1970, este deţinută de 115 acţionari persoane fizice.
Acesta este al doilea teren achiziţionat de IKEA în Bucureşti, după ce anul trecut au cumpărat platforma Timpuri Noi pentru 34,6 mil. euro, una dintre cele mai mari tranzacţii încheiate pe acest sector de la începutul crizei.

Citeşte şi IKEA a mai dat o lovitură imobiliară. A cumpărat o nouă platformă industrială pentru circa 13 mil. euro