Ansamblul rezidenţial Asmita Gardens, intrat în insolvenţă în noiembrie 2011, a vândut în ultimii trei ani 150 de apartamente în valoare totală de 16,2 mil. euro, potrivit Premier Estate, companie care gestionează vânzarea proiectului. Dintre acestea, 44 de unităţi au fost înstrăinate în 2014, generând venituri de 4,9 mil. euro. Încasările au diminuat cu circa 30% datoria pe care Alpha Bank o are de recuperat de pe urma acestui proiect, însă nu a fost respectat programul trasat în planul de reorganizare al companiei dezvoltatoare. Documentul întocmit de bancă şi acceptat de judecători în octombrie 2012 sprecifică faptul că „în cazul în care rambursarea de 102.988.520 (circa 23 mil. euro) din creditul acrodat de AGI-RRE Participations (societate controlata de Alpha Bank n.red.) nu are loc până la expirarea celor 16 luni de la data confirmării planului de reorganizare rezultă că piaţa rezidenţială nu prezintă o cerere solvabilă de apartamente în proiectul Asmita Gardens suficient de mare pentru a rambursa integral partea garantată a creditului AGI-RRE Participations de 56,65 mil. euro în perioada de reorganizare de trei ani“.

La şase luni de la expirarea termenului impus de bancă, vânzările sunt cu circa 6 mil. euro sub ţinta stabilită. În acelaşi document, banca şi-a exprimat intenţia de a intra în posesia proiectului dacă această condiţie legată de vânzări nu va fi îndeplinită în termenul stabilit. Acesta ar fi al patrulea proiect de anvergură intrat în portofoliul Alpha Bank după Doamna Ghica Plaza, Blue Tower şi Green Vista. În cazul Asmita Gardens, Alpha Bank a acceptat încă de la intrarea companiei în reorganizare o reducere a valorii datoriilor cu circa 13 mil. euro.

Asmita Gardens mai are de vândut sub 300 de apartamente dintr-un total de 765 disponibile. În ritmul actual, cu circa 50 de unităţi vândute anual, Asmita Gardens va fi vândut în totalitate abia peste şase ani.

În cazul Ibiza Sol, proiect intrat în insolvenţă în 7 decembrie 2011, vânzările au început abia la sfârşitul anului 2012, moment din care şi-au găsit cumpărător 70 de apartamente în valoare de 8,9 mil. euro. Numai în acest an au fost vândute 31 de unităţi în valoare de 4,1 mil. euro, potrivit Premier Estate. Ansamblul cu 304 apartamente mai are la vânzare circa 100 de unităţi locative. În ritmul actual, Ibiza Sol va fi vândut în totalitate peste aproape trei ani.

Banii încasaţi din vânzări au fost direcţionaţi cu prioritate către Alpha Bank şi Raiffeisen Bank, finanţatorii proiectului. Cele două bănci mai au de recuperat circa 29 mil. euro din Ibiza Sol.