DACIA este compania din România care scrie istorie în Europa și nu numai, fiind cel mai mare exportator al țării. Anul trecut, vânzările mărcii Dacia pe piețele externe au depășit 404.000 de unități, în contextul unei piețe europene anemice, în regres cu 1,7% față de anul 2012. Per total, livrările mărcii românești în 2013 au crescut cu aproape 26%. Doar pe piețele din Europa au fost înmatriculate peste 290.000 de vehicule Dacia, ceea ce corespunde unei cote de piață de 2,1%.

Cifrele de mai sus spun totul despre importanța companiei românești în structura exporturilor, chiar dacă valoarea totală a exporturilor realizate de Dacia încă nu a fost făcută public.

La rândul ei, compania OMV Petrom care a raportat anul trecut un profit net de peste un miliard de euro, 4,824 miliarde de lei – rezultat financiar net care nu a mai fost raportat de nicio companie din economia românească – , a avut anul trecut o cifră de afaceri în scădere cu 4,2%, de la 19,510 miliarde de lei la 18,072 miliarde de lei în 2013.

A DEPĂŞIT DACIA PETROMUL ŞI A DEVENIT CEA MAI MARE COMPANIE DIN ROMÂNIA?

CITEŞTE EXCLUSIV ÎN REVISTA CAPITAL CE SPUNE DESPRE ACEST LUCRU MARIANA GHEORGHE, CEO PETROM

Revista Capital apare la chioşcuri luni 19 mai