Pentru moment, însă, verificările stau pe loc, pe motiv că autoritatea fiscală din România așteaptă unele lămuriri din partea altor state.
"Avem o verificare la acea societate comercială, care, deocamdată, este suspendată. Așteptăm niște răspunsuri de la colegii noștri din Germania și de la colegii noștri din Statele Unite ale Americii", a declarat Sorin Blejnar, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru capital.ro.
Întrebat cum explică profitul uriaș înregistrat de această companie, șeful Fiscului a spus că, în acest caz, este vorba despre un fel de joacă pe hârtie, în declarațiile fiscale.
"Este o joacă fiscală. Ei nu au cauzat prejudicii, nu au făcut nimic, doar își supraevaluează niște active pe care le dețin în străinătate. Nu putem să ne dăm seama care este motivul. S-ar putea să fie o joacă fiscală. De fapt nu fiscală, e o joacă pe hârtie", explică Sorin Blejnar. El a precizat că cercetările în cazul acestei firme vor continua.

Profit record cu un singur angajat

Anul trecut, compania American European Marketing & Entreprises SA a realizat un profit net de 17,35 miliarde lei (4,1 miliarde de euro), conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Este cel mai mare profit înregistrat de o societate din România pe parcursul anului trecut.
Situația se repetă. În 2009, aceeași companie a raportat cel mai mare profit din țară, 15,47 miliarde lei (aproximativ 3,6 miliarde de euro), intrând în atenția Fiscului.
Dacă în 2009 societatea nu avea niciun angajat, anul trecut compania figurează cu un angajat.
Totodată, American European Marketing & Entreprises SA și-a schimbat obiectul de activitate de la un an la altul. După ce, în 2009, avea ca obiect principal de activitate dezvoltare (promovare) imobiliară, în 2010 obiectul de activitate era cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Citește și A lovit DIN NOU: Firma cu ZERO angajați are profit de 17 miliarde de lei