Papandopol a încheiat astăzi contractul de vânzare-cumpărare pentru un apartament cu două camere, în suprafaţă de 100 mp, într-unul din primele turnuri rezidenţiale dezvoltate în cadrul Asmita Gardens, la un preţ de 1.300 de euro/mp, mult peste media pieţei. Preţul maxim la care au ajuns să se vândă apartamentele din Asmita, pe finalul perioadei de „boom“ imobiliar, a fost de 1.600 euro/mp.

„Eu intenţionam să cumpărat un apartament în Asmita încă de la începutul anului, însă de atunci şi până acum vânzările au fost blocate din lipsa unei echipe dedicate. Eu consider preţul adecvat pentru un apartament nou care are finisajele şi locaţia aceasta. E un risc pe care l-am acceptat faţă de evoluţia pieţei pe viitor. Nu sunt folosit ca imagine pentru proiect, pentru că eu am depus cerere de cumpărare la ei“, şi-a motivat decizia Bogdan Papandopol. El a achiziţionat apartamentul prin credit bancar, dar a venit şi cu surse proprii.
„Am recrutat din piaţă o echipă de patru oameni de vânzări, iar acum începem să avem primele rezultate. Pe lângă acest contract, săptămâna viitoare vom mai semna încă trei la un preţ similar, de circa 1.200 euro/mp. Până mai găsim cumpărători nu vom scădea preţurile. Toţi se aşteptau să vindem cu 700 euro/mp, dar noi am demonstrat că sunt cumpărători şi pentru preţuri mai ridicate“, a declarat pentru Capital Remus Borza, managing partner în cadrul Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens.
Acesta a menţionat, recent, că ritmul de vânzări va fi iniţial de 2-3 unităţi pe lună şi va creşte treptat la 10-20 de apartamente lunar, odată cu finalizarea ultimei faze de construcţie.

Se reiau lucrările la ultima fază

Potrivit lichidatorului, luni, 5 decembrie, urmează să se semneze o înţelegere cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Strabag, antreprenorul general al proiectului, pentru reluarea lucrărilor de construcţie. Borza spune că, începând de marţi, constructorul va demara lucrările şi le va finaliza până în 31 martie 2012. Strabag mai are de racordat la utilităţi şi de testat ultimele patru blocuri ale complexului, care numără peste 400 de apartamente, dintr-un total de 758 de unităţi.

Şeful Euro Insol a mai anunţat că, până de Crăciun, se va deschide şi centrul SPA din cadrul Asmita Gardens, o investiţie de 2 mil. euro, şi că se află în negocieri cu retailerii Carrefour şi Kaufland pentru deschiderea unui supermarket de 1.000 mp la parterul unuia dintre blocuri.

Citiţi şi Turnurile Asmita scot "capul" din nori. Lichidatorul: Se vor vinde câte 10-20 de apartamente lunarAsmita Gardens a intrat oficial în insolvenţă. Va fi vândut bucată cu bucată