Laura Codruța Kovesi traversează acum cea mai dificilă perioadă din viața sa. După ce ani de zile a fost amfitrion la spectacolul cătușelor, acum a devenit inculpată și în fața legii este egală cu cei pe care până nu demult îi blama în fața camerelor de luat vederi. Probabil blestemele acestora au ajuns-o și acum este la un pas să rămână captivă în România, iar Bruxelles-ul să fie doar o speranță transformată în scrum.

În acest context dramatic, Kovesi a fost surprinsă la Schitul Darvari, rugându-se… probabil pentru iertarea păcatelor din trecut. Latifundiarul Gigi Becali, care a stat și el ceva timp după gratii, a întâlnit-o chiar în acest loc și a apreciat faptul că fosta șefă a DNA se afla într-un loc sfânt. A lăudat-o chiar și starețului, mai ales că el este de părere că oricine merită o a doua șansă.

Se pare că Laura Codruța Kovesi merge des să se roage, realizând probabil că doar divinitatea o mai poate salva de situația deloc plăcută în care se află. În această perioadă pare că a schimbat rolul pe care-l avea în spectacolul cătușelor și a devenit din amfitrion…încă un inculpat acuzat că a încălcat legea.