EXCLUSIV: Adevărul despre Elena Ceaușescu! Informații care abia acum au ieșit la iveală (VIDEO)

Profesorul universitar Lavinia Betea a vorbit despre Elena Ceaușescu în cadrul emisiunii ”Istoria Secretă” de pe canalul de YouTube EVZCapital. Aceasta a precizat că Elena Ceaușescu a apărut brusc în fața românilor, prin diferite metode.

”Dintr-o dată ne-am pomenit cu portretul ei, doar portretul ei, alături de-al lui Ceaușescu, aproape la paritate cu al lui, purtat la toate manifestările. Dintr-o dată ne-am pomeni în programul de televiziune și în articolele de presă cu numele ei apărut imediat după al lui”, a mai spus aceasta.

Telegrame și poeme pentru Elena Ceaușescu

De asemenea, profesorul universitar a mai precizat că la vremea respectivă au apărut și telegrame atât pentru Nicolae Ceaușescu, cât și pentru Elena Ceaușescu. Totodată, profesorul Lavinia Betea a mai spus că telegramele primite de către Elena Ceaușescu din partea femeilor erau mult mai afectuoase. Pe lângă aceste telegrame, la vremea respectivă apăruseră și diverse poeme.

”Nu mai era nimeni, nu se mai spunea ce se discută în ședințele nucleului de decizie, se spunea că sub conducerea tovarășului Nicolae Ceaușescu și a tovarășei Elena Ceaușescu s-a făcut și s-a dres. Apoi erau telegramele de felicitare adresate lui Nicolae Ceaușescu (…) și au apărut poemele în care era slăvită”, spune Lavinia Betea.

Imagistica soților Ceaușescu, exagerată

Profesorul universitar a mai adăugat că ”într-un poem, care era de neocolit la festivalul Cântarea României, aflai că se numise în ilegalitate Florina (…) era o chestiune foarte cețoasă. Era aceasta imagistică exagerată care te suprasatura. Simțeai că nu mai poți să respiri de ei amândoi”.

În plus, profesorul universitar Lavinia Betea a precizat că în perioada respectivă existau două lumi paralele, una în care românii trebuiau să se comporte într-un anumit fel și lumea în care oamenii își puneau diferite întrebări cu privire la liderii vremii.

Elena Ceaușescu, o femeie obișnuită, fără niciun fel de înzestrare

Profesorul universitar Lavinia Betea spune că Elena Ceaușescu a fost o femeie obișnuită, care a dodit să fie diferită de cei din jurul ei.

”A fost o femeie obișnuită – reprezintă un prototip foarte comun în lumea soțiilor de astăzi, de ieri, de alaltăieri și probabil și din viitor (…) a fost o femeie care nu avea niciun fel de înzestrare deosebită în vreun domeniu (…) Dorința ei de a fi mai altfel decât majoritatea eu aș asocia-o cu coana Chirița”, mai spune Lavinia Betea.