Dacă în anul 2014, compania Evolio îşi baza afacerile pe tablete şi avea în gamă un singur telefon inteligent, anul acesta compania are în portofoliu şase smartphone-uri, un telefon rezistent cu factor de protecţie IP56, trei tablete, camere video sport şi din octombrie un ceas inteligent.

“Anul trecut 70% din business era reprezentat de tablete. Piaţa  de tablete a început să scadă continuu de la finele anului trecut şi de aceea am ales să ne diversificăm gama de produse”, a declarat Liviu Nistoran, CEO şi fondatorul companiei Evolio România.

În prezent, compania are o cotă de 2% pe piaţa locală de telefoane inteligente şi vizează o cotă de 4-5%, anul viitor. În primele opt luni compania a vândut peste 20.000 de unităţi.

Un alt segment pe care se bazează Evolio, anul viitor, este cel al camerelor video sport unde ţinteşte o cotă de 20-25%. De asemenea, compania vrea 5% din piaţa ceasurilor inteligente, primul model X-Watch urmând a fi lansat luna viitoare.

Evolio estimează afaceri de 7 milioane de euro pentru 2015 şi de 15 milioane de euro pentru anul viitor. Anul trecut, compania a avut afaceri de 3 milioane de euro.

Primul ceas inteligent din portofoliul unui brand românesc

Evolio a anunţat, astăzi, X-Watch, primul ceas sub brand românesc ce va fi  disponibil la precomadă de la 1 octombrie. Acesta are un ecran de 1,22 inch, 240×204 pixeli, procesor Mediatek şi sistem de operare Mediatek.

"Piaţa mondială a dispozitivelor purtabile se va tripla în următorii cinci ani, de la 10 miliarde de dolari în 2015, la 30 miliarde dolari în 2020, conform ultimelor estimări. În România, piaţa de ceasuri inteligente este estimată la cinci milioane de euro, iar în 2016 va depăşi 10 milioane de euro", spune Nistoran.

„X-Watch este un dispozitiv la care echipa a lucrat mai mult decât am preconizat iniţial, însă acum este deja disponibil la precomandă. X-Watch se poate conecta la orice smartphone, indiferent de sistemul de operare, şi oferă o experienţă superioară de comunicare şi de interacţiune”, a mai declarat Nistoran.

X-Watch dispune de aplicaţii de comunicare şi de sănătate, are funcţie antifurt şi o autonomie de 2-5 zile în funcţie de regimul de utilizare. Diametrul este de 46,5 mm, iar greutate de 50 grame.

Ceasul Evolio poate fi precomadat de la 1 octombrie la preţul de 249 lei, iar de la jumătatea lunii octombrie va costa 399 lei.