#Europa+ oferă informații publicului din România din actualitatea a 19 state: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.

Articole, comentarii, analize, subiecte locale cu relevanță europeană, subiecte europene transpuse local sunt pe pagina www.rfi.ro la secțiunea https://www.rfi.ro/tag/europa-plus sau dimineața la radio, în Matinalul RFI România.

Proiectul este realizat cu sprijinul Agenției universitare a Francofoniei (AUF) in Europa centrala si orientala.

Despre RFI România

De 30 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe în limba română și franceză dedicate actualității, culturii și francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la București, 2 jurnaliști la Paris și o rețea de corespondenți în lume, RFI România transmite în fiecare zi 13 ore de emisiuni proprii în limba română, cu accent pe știri. Postul emite în FM în România la București, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, precum și în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Alte 50 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe.

Despre AUF

Agenția universitară a francofoniei (AUF) este o asociație internațională a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare francofone, înființată în urmă cu 60 de ani. AUF este operatorul pentru învățământ superior și de cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială și culturală a societăților. AUF reunește 990 de instituții academice din 118 țări și operează în zece regiuni ale lumii, inclusiv în Europa Centrală și de Est. Cu sediul la București din 1994, Direcția Regională pentru Europa Centrală și de Est administrează o rețea de 146 de membri în 25 de țări.