Având deja toți participanții bine definiți, se pot începe pronosticurile referitoare la cine va câștiga Europa League 2019; trebuie de ținut cont că, înainte de toate, de un indicie statistic important: în cele zece ediții precedente echipele care au ajuns în finală au fost toate spaniole, engleze și portugheze, unica excepție fiind Clubul Sachtar, club ucrainian care a câștigat trofeul în ediția din 2008-2009, câștigând împotriva germanilor din Werder Brema. Competiția aceasta pare să nu-i favorizeze pe germani, aceștia pierzând de fiecare dată în finală, așa cum se poate de observat privind panoul câștigătorilor.

Lăsând la o parte statisticele și datele precedente, această ediție intră acum în regim activ și ar putea deja să ducă la eliminarea unor echipe notorii, considerând că în dubla înfruntare între Lazio și Siviglia, una dintre cele mai cotate echipe, care se credea că va ajunge în finală, a fost nevoită să iasă din competiție.

După părerea principalilor bookmakers englezi și europeni, sunt anume echipele englezești cele mai cotate să ia acasă trofeul de câștigători al acestui European League. Cota cea mai mică este pentru cei de la Blues a lui Maurizio Sarri, acel Chelsea care începuse foarte bine în Premier League, menținând locul de frunte pentru mai multe runde, pentru a intra mai apoi într-o fază extrem de dificilă a nivelului de joc și rezultatelor obținute. Totuși, calitățile nu lipsesc echipei de la Londra, la care câștigul e cotat la 5.00 pentru principalele circuite internaționale de booking. Un sezon intens și întotdeauna interesant este întotdeauna și din punctul de vedere al cotelor și pariurilor pe Premier League din 888sport, cât și pentru duelul între Liverpool și City, cât și din cauza celorlalte poziții utile pentru plasarea în Champions relativ la următoarea ediție a turneului. În ceea ce ține de Napoli, chiar dacă Ancelotti este nou, echipa sa este printre cele mai cotate să ajungă în finală, favorizată în comparație cu cluburi precum Arsenal, Siviglia și Benfica, care sunt teoretic mai experte și obișnuite să ajungă la finalul acestui turneu. Napoli este cotat la 5.50, pe când cota cea mai mică pentru Arsenal este între 7.00 și 7.40. Apoi regăsim Inter lui Luciano Spalletti care, ne-cătând la faptul că a câștigat ultima Champions cu o echipă italiană în 2010, nu reușește să răzbată în competițiile europene deja de ceva timp. Cu o treaptă mai jos găsim echipele spaniole: Siviglia și Valencia, cotate la 9.00 și 14.50. Trebuie de menționat în special că Valencia, după intrarea în Champions, nu are un sezon întocmai favorabil, în special cu poziționarea actuală în Ligă. Cote mici și pentru Betis și Eintracht Frankfurt, ambele fiind cotate câștigătoare la 25.00, semn că în acest an echipele germane nu sunt favorizate în nici o competiție internațională, cel puțin la nivelul cotelor și bookmakerilor.