Finanţarea a fost asigurată din surse proprii şi prin BRD Sogelease. Autocarele au fost achiziţionate prin Rombus Transport, compania de transport a grupului Eurolines.

Cu aceste noi achiziții și incluzând şi flotele partenerilor săi (n.r. – peste 20 de autocare) Eurolines România rulează într-un an 8,5 milioane de kilometri. ”Autocarele achiziţionate acum au GPS şi sistem de urmărire din exterior, astfel încât cei care îşi aşteaptă rudele să le poată vedea traseul”, a spus Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, cu ocazia inaugurării oficiale a noii flote de autocare de linie.

Acesta a adăugat că, în personalul tour-operatorului, a fost cooptată prima femeie şofer din România, care conduce un autocar turistic de linie lungă. ”De cinci ani încerc să găsesc o şoferiţă femeie în România şi în sfârşit am reuşit. Este o premieră. Am decis să angajăm o şoferiţă pentru că şoferii ne-au spus că vor să aibă, la fel ca piloţii de la TAROM, o companie de sex feminin pe parcursul curselor”, a subliniat Anastasiu. Grupul Eurolines a înregistrat o cifră de afaceri de peste 330 milioane de lei, anul trecut, cu 30% mai mult faţă de 2012.