Primul fabricant mondial de elicoptere a lăsat să se înţeleagă că ar putea reloca în Marea Britanie unele dintre activităţile sale din România, în condiţiile în care criza financiară a plasat la egalitate cele două ţări în termeni de costuri, anunţă marţi cotidianul britanic The Times, preluat de Dow Jones.

Eurocopter, filiala European Aeronautic Defence and Space Co.NV (EADSY, EAD.FR), ar fi anunţat Ministerul britanic al Apărării că ar putea readuce în Marea Britanie un contract în valoare de 300 de milioane lire sterline, fără ca aceasta să aibă un impact prea mare asupra preţului, indică publicaţia citată, fără a-şi dezvălui sursele.

Prăbuşirea lirei sterline conjugată cu temperarea costurilor salariale face ca Marea Britanie să fie acum considerată de Eurocopter drept una dintre ţările cel mai puţin scumpe din Europa, notează The Times.

Constructorul de elicoptere ar fi realizat relocarea în Marea Britanie a lucrărilor de modernizare a 30 de elicoptere de transport Puma, de teamă că acest contract ar putea fi suprimat în cadrul procesului de reevaluare a politicii de apărare.

O astfel de relocare ar putea permite crearea a sute de locuri de muncă şi ar linişti guvernul britanic, reticent să angajeze cheltuieli publice în România mai degrabă decât în Marea Britanie, scrie sursa citată.