Ultimele teste de stres derulate de Banca Centrală Europeană au arătat că Eurobank are un deficit de capital de 2,12 miliarde de euro potrivit scenariului negativ al testelor, cel mai mic deficit din cele patru mari bănci greceşti. 

Noile acţiuni ar urma să fie oferite investitorilor instituţionali şi altor investitori eligibili printr-o procedură de plasament privat via un proces de book-building care este aşteptat să înceapă săptămâna viitoare. 

Anterior, Eurobank a informat că intenţionează să-şi acopere deficitul de capital scos în evidenţă de testele BCE prin contribuţia investitorilor privaţi. 'Obiectivul băncii este să îşi acopere în întregime această majorare de capital de la investitorii privaţi, astfel încât să evite ajutorul statului şi să rămână cea mai privată bancă din Grecia, cu o reducere a participaţiei fondului HSFF', a declarat directorul general de la Eurobank, Fokion Karavias, la o conferinţă cu analiştii. 

Duminică, Guvernul de la Atena a anunţat că Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) va furniza ajutorul de stat necesar recapitalizării creditorilor eleni, prin achiziţionarea de obligaţiuni convertibile contingente (CoCos) şi noi acţiuni. HFSF – principalul acţionar al băncilor elene – va furniza 75% din ajutorul necesar prin intermediul obligaţiunilor convertibile contingente şi 25% în schimbul acţiunilor noi care vor fi emise de creditori. Dacă băncile acoperă deficitul de capital de 4,4 miliarde de euro de la investitorii privaţi, ajutorul de stat de la HFSF va acoperi restul de până la 14,4 miliarde de euro, au anunţat autorităţile elene. 

Pe piaţa din România, în luna noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, zece centre regionale şi zece centre de afaceri.

AGERPRES