Euro a depăşit pragul de 1,3 dolari pe unitate şi a atins astfel un nou maxim al ultimelor două luni, susţinut de dobânzile interbancare ridicate de pe piaţa europeană, transmite Reuters.

Dolarul s-a depreciat şi faţă de yen, la cel mai redus nivel din ultimele şapte luni, afectat de date economice nefavorabile din Statele Unite care subliniară ritmul lent al redresării.

Preţurile de consum din SUA au scăzut în iunie pentru a treia lună consecutiv, în timp ce încrederea americanilor în economie a coborât în iulie la un minim al ultimelor 11 luni.

La începutul tranzacţiilor de la New York, euro era cotat în urcare cu 0,3%, la 1,2973 dolari pe unitate, după ce a atins 1,3008 dolari pe unitate pe platforma electronică EBS, cel mai ridicat nivel în două luni.

Euro s-a apreciat cu peste 9% de la minimul ultimilor patru ani, de 1,1875 dolari pe unitate, atins pe 7 iunie, după ce succesul unor emisiuni de obligaţiuni ale Greciei, Portugaliei şi Spaniei a atenuat temerile legate de problema datoriilor ridicate ale statelor.

SURSA: Mediafax